Teljesednek az írások?
2018. július 15. írta: teema

Teljesednek az írások?

media.jpg

Így működik a média

Ez a kép és Jehova tanúi jutottak eszembe, miközben egy ismeretterjesztő sorozatot néztem. Azt mondta benne egy üzletember, hogy: a gazdagok egyre gazdagabbak.

Még mikor Jehova tanúi közé jártunk, ezt sokszor hallottuk. Hogy meg van írva a Bibliában, hogy a gazdagok nagyon gazdagok lesznek és a szegények nagyon szegények. Na meg persze a rengeteg természeti katasztrófa! És láss csodát, ha megnézel egy horror show-t, a.k.a. Híradót, mivel van tele? Migránsok, terroristák, szegények és gazdagok, áradások, földrengések, lávafolyamok, tornádók, erdőtüzek, erőszak, vér és gyilok. És belegondoltam, hogy ha most egy ilyet megnéz egy naiv, vallásos ember, máris úgy érzi: igazat mondtak a gyüliben, valóban teljesednek az írások! És boldogan nyugtázza, hogy hála Jehovának, ő jó helyen van!

Amit viszont sokan nem tudnak, vagy nem akarnak tudni, az az, hogy hogyan működik a média. Mi van a színfalak mögött, milyen szándék. 

4207950.jpg

Van egy kép, amit aztán kedvem/szándékom/indíttatásom szerint mutatok be. Ha akarom, egy katona fegyvert nyom egy embertársa fejéhez. Felháborító! Árad belőle a gonosz! De ha nekem úgy éri meg, akkor inkább a másik oldalt vágom ki, ahol a katona bácsi inni ad a szomjazónak. Igazán jó ember!
Egy másik példa:

media3.jpg

Ahogyan a média bemutatja és a Valóság

Volt régebben valami hír, a Híradóban, hogy egy migráns gyerekekre ordibált és késsel fenyegetőzött. Én akkor azt gondoltam, hogy nem tudhatom, mi történt ott, mert nem voltam ott és nem velem történt, de simán el tudom képzelni, hogy semmi és talán senki nélkül hogy érezném magam. Látni, hogy máshol micsoda "fényűzésben" élnek emberek, gyerekek, nekem és a családomnak meg nincs semmink, csak az életünk, de az is minek?
Nem egy vidám érzés.
Aztán később volt egy másik hír, egy kisgyerek fityegett ki egy épület sokadik emeletéről, akit egy bevándorló mentett meg úgy, hogy felmászott a gyerekért az épület falán.
Ez is olyan, mint Jehova tanúinál a külön szótár ugyanarra a dologra. Ha rossznak akarjuk beállítani? Azt mondjuk, migráns. Ha jónak? Azt, hogy bevándorló.
Pedig a kettő egy és ugyanaz.

De ott van az illető is a mondandóm elején. Nem tudom hány olvasónak tűnt fel, hogy az illető: üzletember.
A vallás mindig is nagyon jó üzlet volt. Az ősi mesterségek egyike "Isten emberének" lenni. Innentől kezdve nem meglepő, ha a médiában, főleg üzletemberek, olyan kijelentéseket tesznek, amiket a gyülekezetben is hallani "Isten embereitől".
Pénz beszél.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mielőtt bárkinek mondjuk a TV előtt ülve, a Híradót vagy bármi mást (akár vallásos kiadványt/műsort) nézve, hallva, olvasva felcsillan a szeme, hogy "teljesednek az írások", jusson eszébe, hogy nem biztos, hogy azt kell látnia, amit láttatnak vele!
A környezeti katasztrófákat a környezetszennyezés, tehát az ember okozza. Ahogy az erőszak, kapzsiság, kegyetlenség is az embertől származik, akármennyire is szeretnék egyesek másra, lehetőleg valaki nem kézzelfoghatóra, mint Pl.: Sátán, hárítani a felelősséget.

Éppen ezért nekem, ha híreket látok, hallok, olvasok, nem az szokott beugrani, hogy teljesednek az írások, hanem hogy: vajon mi az érem másik oldala? Mit titkolnak előlem? Miről akarják elterelni a figyelmem? Mit akarnak elhitetni velem? Mivel akarnak manipulálni és miért?

A bejegyzés trackback címe:

https://teema.blog.hu/api/trackback/id/tr5213999772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása