Keresztény Európa
2018. július 23. írta: teema

Keresztény Európa

Sokat hallani a TV-ben, hogy "keresztény Európa, keresztény Európa". Eddig mindig elengedtem a fülem mellett, múltkor viszont elgondolkoztam rajta.

Jézus azzal van, ha két inged van, add oda az egyiket annak, akinek egy sincs, ugyanúgy a kajáddal. Meg azt tedd a másikkal, amit szeretnéd, hogy veled tegyenek. Erre a keresztény Európa mit csinál?

kerites.jpg

Kerítéseket emel. :s

Mármint, nem képmutatás ez? Jézus is elhatárolódott a rászorulóktól?

Ja, mert hogy különbség van migráns és menekült között! És? Jézus is személyválogató volt? Ilyen példát mutatott az embereknek? Nem az van, hogy ne ítélj és nem ítéltetsz? Meg hogy könnyű azt szeretni, aki téged szeret? Értem ezt arra is, hogy jaj, a migránsok más istenekben hisznek.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy örülnék neki, ha nincstelenek milliói lepnék el a várost, de még csak az országot se, ahol élek, nyugi, van itt nyomor anélkül is. Nem véletlenül vándorolnak ki a magyarok is külföldre.
Csak azért mégiscsak elkeserítő látni azt a sok szerencsétlent, aki amúgy bármelyikünk lehetne.
Ahogy lökdösik őket ide-oda... engem Auschwitz-ra emlékeztet. Pedig hogy szeretik hangoztatni, hogy az még egyszer nem fordulhat elő.
Nem a fenét! A történelem ismétli önmagát, vagy ahogy a keresztények könyve írja: nincs új a nap alatt.
Pedig senki sem kívánja magának és a szeretteinek, hogy földönfutóként kelljen, semmi nélkül vegetálnia vagy éppen menekülnie, küzdenie a nagyvilágban. Ezért röhejes nekem, ahogy a politika udvarol a vallásnak. Mintha az valami jó dolog lenne. Láttam én Jehova tanúi között, milyenek is a keresztények. Lopnak, csalnak, hazudnak, pedofilokat bújtatnak, megy a családon belüli erőszak ezerrel és még hosszan lehetne sorolni. Gyönyörű, mondhatom.

Az is "vicces" még, mikor jönnek a hírek, hogy egyre több a migránsok által elkövetett bűncselekmény. A nagy számok törvénye alapján ez nem meglepő, már nem is azért. Ehhez jön még, amit múltkor említettem, hogy nem nehéz rosszat tenni, mikor el van keseredve az ember. Nincstelenül, semmi nélkül, kifáradva, hazátlanul... Bárkivel előfordulhat és elő is fordul, hogy ilyen helyzetben rosszul reagál. Még a drágalátos keresztényekkel is.
Bár igaz, olyankor jön a szöveg: ők is "csak emberek".
Semmi gond! Csak akkor legyenek a migránsok is "csak emberek". Pláne, hogy nincs is talán olyan magyar család, akinek valakije (családtag, rokon, barát, ismerős) ne lenne külföldön. "Kalandvágyból" persze...
Ők ugyanúgy migránsok.

Egyszóval nagyon furcsa nekem ez a keresztényi szeretet és példamutatás. Nagyon, nagyon furcsa.

A bejegyzés trackback címe:

https://teema.blog.hu/api/trackback/id/tr2914113965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása