Légy bátor!
2018. augusztus 27. írta: teema

Légy bátor!

A bátorítás, buzdítás, igazán jól tud esni. A kérdés csak az: ki bátorít, mire és miért?

Nem is olyan rég, "Légy bátor!" címen futott Jehova tanúi szervezetének nyári kongresszusa. Aki esetleg nem tudná mit is takar egy ilyen esemény, az teljes szívből hálát adhat érte! De azért ha szeretne róla képet kapni:

3 napos tömény unalom és agymosás, előadások, valamint filmek tolmácsolásában. Akit bővebben érdekel a téma, itt olvashat róla pontról-pontra:
Mire számíthatsz a "Légy bátor" kongresszuson az idén?

Gyerekkoromban én is vettem részt ilyen kongresszusokon és megmondom őszintén, ha elég bátor lettem volna, én is ugyanúgy bealudtam volna rajtuk, mint a képen szereplő kislány.
Vagy a nagyobb.

A lényeg annyi, hogy most, mikor tudomásomra jutott az idei nyár kongresszusának címe, nem a mérhetetlen unalom jutott eszembe, vagy a perc számlálgatás, az álmossággal való harc, az azon való elmélkedés, hogy vajon szünetben én is felmehetek a színpadra vagy azt csak a "kiválasztottak" tehetik meg, vagy hogy, vajon a színpad dekorációját képező növények hova kerülnek a 3. nap után, de még csak nem is az, hogy minden szünetben, néha előadások közben is figyelmeztetve voltunk, üresek a kasszák, nem. Egyszerűen az jutott eszembe, hogy mennyire gusztustalanul képesek egyesek manipulálni másokat.

Légy bátor! Persze. De mire? A józan ész ellenére egy veszélyes emberi szervezetet szolgálni? Vagy éppen otthagyni azt? Ez a nem mindegy!
Én azt mondom: ha valóban Istent szeretnéd szolgálni, hát tedd azt! Légy bátor! Hagyd ott az emberi szervezetet Istenért cserébe! - A szervezet erre egyből azt mondaná, Sátán beszél belőlem.
Ők azt mondják: ha valóban Istent szeretnéd szolgálni, hát tedd, amit mondunk! Légy bátor! Ne hallgass másra, csakis ránk! - A szervezet szerint ez így helyes.

Sokat gondolkodtam, milyen hétköznapi példával tudnám ezt elmagyarázni, aztán egy nap a televízió megadta a választ. A Híradóban két emberről volt szó. Az egyik annyira megverte a másikat, hogy az kómába esett. De a lényeg az, hogy mivel verte meg.
Egy bukósisakkal.
Ugye milyen érdekes? A bukósisak arra hivatott, hogy védje a koponyát. Ám a rosszakaró, halálos fegyverként képes használni. Ugyanígy van a szavakkal is. A bátorítás, buzdítás igazán jól tud jönni.
Kivéve, ha az egy rosszakarótól jön.

A bejegyzés trackback címe:

https://teema.blog.hu/api/trackback/id/tr4514204557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása