Választások után
2018. április 16. írta: teema

Választások után

64d697b2a8dc3958fd900f3dbd57be89.jpg

A hályog a vakság harmadik leggyakoribb oka.
Az első kettő a vallás és a politika.

 

Csak egy gyors megjegyzés a választásokkal kapcsolatban:

megvoltak, úgyhogy gázt neki! Úgy értem, most már emelkedhetnek a gázárak.
Ez volt az egyik dolog, amin "röhögtünk" (és itt nem önfeledt kacarászást kell érteni) múltkor.

De ami nekem igazán szembeötlő tapasztalat volt most, hogy tényleg mennyire kéz a kézben jár a politika és a vallás. Régen mi nem foglalkoztunk se politikával, se vallással. Szóval mikor Jehova tanúi annak idején becsengettek hozzánk, nem volt viszonyítási alapunk vallás terén, így könnyű volt minket bevinni a málnásba. Onnantól pedig, hogy ezt a szervezetet "választottuk", már tilos volt más emberi szervezetre csak néznünk is, mert ugye amiatt megutált volna minket Jehova.
De mint mondtam, amúgy sem politizáltunk, szóval nem volt nehéz engedelmeskednünk "Jehova akaratának"...

Évtizedek múltán már nem tartozunk Jehova tanúi szervezetébe, ha utál érte minket Jehova, ha nem. Viszont ezeknek az évtizedeknek és a nagy "majmoljuk Amerikát a választási hercehurcát illetően is"-nek köszönhetően tudok most szörnyülködni azon, hogy tényleg mennyire egy és ugyanaz a vallás és a politika.
És hogy milyen gusztustalan mindkettő. Úgy értem az, amiről szólnak, amire kimegy a játék. Elkeserítő.

Azért volt kellemes meglepetés is a kampányolás időszakában. Egyik délután csengetnek. Kinéztem az ablakon, egy nő és egy férfi, öltöny, kosztüm, kis táska... Na ilyenkor jön a gondolkodás, ezek vajon Jehova tanúi szervezetének ügynökei vagy valamelyik politikai párté?
Kiszóltam az ablakon, mondták kik ők és miért jöttek, mondtam, hogy nem vagyunk érdekeltek a témában, erre fogták magukat és... szavaimat maximálisan tiszteletben tartva tovább álltak!
Szóval igen, nem Jehova tanúi voltak. :D

 Ajánló:
Jehova tanúi és a politika 

A bejegyzés trackback címe:

https://teema.blog.hu/api/trackback/id/tr613837406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása