Miért istentelenedik el a világ?
2018. május 12. írta: teema

Miért istentelenedik el a világ?

Az előző bejegyzés után eszembe jutottak még dolgok. Volt az a cikk (Ki lehet ebből jönni, csak nagyon nehéz – családon belüli erőszak a Jehova Tanúinál), alatta elolvastam a hozzászólásokat is és annyira... borzasztó? Már az, hogy magukat vallásosnak, kereszténynek, Isten hívőnek/félőnek, Biblia ismerőnek/forgatónak mondott emberek hogyan kommunikálnak felebarátaikkal.

Ahogy árad belőlük a szeretet és az elfogadás...
Nem tudom már ki mondta, de tényleg igaz, hogy nem az ateisták, nem a tudomány, sőt nem is Sátán, hanem a mindenféle istenek emberei miatt istentelenedik el a világ.

your_christ.png
Kb.: Tetszik a Krisztusotok, de nem tetszenek a keresztényeitek.
A keresztényeitek annyira különböznek a Krisztusotoktól.


Ez a folytonos okoskodás, rivalizálás, versengés, viszálykodás, "my God’s gonna kick your god’s ass" (az én Istenem szétrúgja a tiéd s*ggét), én jobban ismerem a Bibliát/Istent/az igazságot, az enyém az egyetlen igaz vallás, az én Biblia értelmezésem a helyes, én tudom jobban, aki nincs velünk, az ellenünk van... és akkor az iszlamisták a szörnyetegek. Mikor a nagy hangú keresztények ugyanúgy gyilkolásznak, csak ők nem fegyverekkel, hanem szavakkal. Belerúgnak embertársaikba és ócsárolják őket, persze szigorúan Isten, Krisztus, meg a Biblia nevében és közben szentül hiszik, hogy amit tesznek, az Istennek tetsző, az helyes, az a jó.
Vagy amikor azzal jönnek, hogy oké, lehet ebben-abban véletlenül hibáztak, de ők is csak emberek és egyébként is, ők akkor is még mindig jobbak, mint mások. Mint mikor pl.: Jehova tanúi azzal vannak, hogy, oké, lehet van náluk is egy-két pedofil, de a katolikusoknál sokkal több van! Nem tudom mikor számolta össze az illető a különböző vallások pedofiljait, vagy mire alapozza ezt az állítását, de akkor is, milyen már ez a hozzáállás?!

Jézus is ezt csinálta?

Ezért kellene csatlakozni valamelyik valláshoz? Hogy aztán rosszabbak legyünk a hitetlennél?

(Nyilván sokan vannak olyan vallásos emberek, akik szépen, szelíden, a maguk csendességében szolgálják választott/örökölt vallásuk, istenük, gondolni való, hogy ezeket nem nekik írtam.)

A bejegyzés trackback címe:

https://teema.blog.hu/api/trackback/id/tr7413909084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.12. 05:31:48

Szia. Nagyon tetszenek az írásaid.

teema 2018.05.25. 00:31:15

@Marci kérdez: Köszönöm, és ez viszont is igaz!
süti beállítások módosítása