Jehova tanúi és a politika
2018. március 16. írta: teema

Jehova tanúi és a politika

A múltkori, bálványimádatos tárlatvezetésem (bálványimádat 1, bálványimádat 2) után láttam egy amerikai sorozat részt. A történet szerint éppen választások voltak és a szereplők elmentek választani, aki végzett, az kapott érte matricát. Mint az oviban a jó gyerekek. Valami ilyesmit kell elképzelni:

458379302.jpg

Talán mondanom sem kell, egyből Jehova tanúi szervezete jutott eszembe róla. Aztán pedig az, hogy bár a tanúk büszkén hangoztatják, ők nem járnak szavazni, nem politizálnak, hiszen nem egy földi kormányt kívánnak támogatni, valójában ők sem tesznek mást, minthogy egy földi kormányzat mellett teszik le a voksukat.

Vesd össze a fenti képet a bejegyzés elején linkelt, bálványimádatos képekkel. Jehova tanúinak is megvan ugyanígy a kis kitűzőjük, ami azt jelképezi, hogy már ők is leadták a szavazatuk.

Nekik is megvan a maguk szervezeti rövidítése és szervezeti jelképe, jelvénye, szimbóluma. (Noha a bálványimádást bűnnek tekintik.)

Jehova tanúi szervezetének is megvannak a maga hangzatos szlogenjei, mint például régen a "miénk az egyetlen igaz vallás", vagy a jelenleg divatos "best life ever".

Ők is ígérnek fűt-fát, elhúzzák az ember orra előtt a mézes madzagot, csak csatlakozz hozzájuk! Igaz, ők nem a választások utánra ígérgetnek minden szépet és jót, hanem majd halálod utánra. Kényelmes megoldás.

Szintén megvan náluk is a félelemmel és reménnyel való manipulálás is. Emlékeztetnek mindenféle szörnyűségre, lefestenek különböző horrorisztikus végeket, hozzáadnak egy kis érzelmi zsarolást a szeretteid kapcsán, majd előhozakodnak azzal, hogy mindezt megúszhatod, ha csatlakozol hozzájuk.

Ugyanúgy kampányolnak:

stand.jpg

Tény, a politikai standoknál nagyobb szokott lenni az érdeklődés, mint a szervezetnél.
Bővebben: Jehova tanúi kampányhónapja 

Ugyanúgy házalnak az ügynökeik.

Ugyanúgy rossznak állítják be a konkurenciát és mindenkit, akik nincsenek egyetértésben velük. Bezzeg ők!

A politikusoknál választások idején dúl a plakátháború, de meg lehet nyugodni, Jehova tanúi szervezete sem hagyja ki ezt a lehetőséget sem. (Lásd a bálványimádatos cikkekben.)

Ahogyan az online felületeken való szereplést sem. (Többet erről szintén a bálványimádatos cikkekben.)

Jehova tanúinál is öltöny, nyakkendő az előírás, akár csak a politikusoknál.

Na és persze a mérhetetlen mennyiségű propaganda kiadvány (Őrtorony, Ébredjetek!, különféle szórólapok, folyóiratok, könyvek, füzetek, brossúrák...)

A kongresszusokról nem is beszélve. (Nagyon aktuális ajánló: "Légy bátor" kongresszus)

Biztosan van több összefüggés is Jehova tanúi szervezete és a politikai szervezetek között, most hirtelen ennyi jutott eszembe, illetve még egy. Azzal kapcsolatban, hogy Jehova tanúi azt hiszik, ők nem egy emberek által irányított szervezetre szavaztak:

vezeto.jpg

Jehova tanúi (meg)vezető testülete, aki elvileg nem vezet, de közben meg...
Bővebben (Jehova tanúinak mindenképpen ajánlott!): a vezető testület bemutatása 
Vannak-e a keresztényeknek emberi vezetőik? - 1. rész 
Vannak-e a keresztényeknek emberi vezetőik? - 2. rész 

A bejegyzés trackback címe:

https://teema.blog.hu/api/trackback/id/tr2013742494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.16. 10:27:38

Hali! Jó munkát! Mit lehet tudni rólad?

teema 2018.03.18. 15:34:16

@sefatias: Üdv! Köszönöm! Eddig nem úgy tűnik, de ez nem egy volt tanús blog akar lenni. Viszont Jehova tanúi ébresztettek rá, hogy miről is szól a vallás és azóta nem hagynak nyugodni dolgok. Ezeket szeretném már régóta összegyűjteni valahova. De elég nyögvenyelősen megy. :D Fejben csakúgy cikáznak a gondolataim, amiket szívesen megosztanék másokkal, de megfogalmazni, leírni, átadni őket sokkal nehezebb, mint hittem. De azért próbálkozok! :)
süti beállítások módosítása