Jeles alkalmakon való megjelenés
2019. április 18. írta: teema

Jeles alkalmakon való megjelenés

7049916855_a022e74227_b.jpg

Az előző bejegyzésben említett emlékünnep kapcsán eszembe jutott egy érdekesség:

annak idején sokszor lehetett azt hallani Jehova tanúitól, hogy a katolikusok mennyire képmutatóak, mert a legtöbben nem is járnak templomba, csupán karácsonykor és húsvétkor. JT ellenben minden alkalmat megragadnak, hogy ott lehessenek minden egyes összejövetelen!

Néhány évvel később aztán JT ebben is követni kényszerültek a világot. Egyre többen maradoztak el, illetve hagyták el teljesen a szervezetet (lásd: "üres szék" probléma), a valamilyen okból még megmaradt tagok pedig elkeseredetten próbálták visszaterelni a régieket, mondván: kérlek, legalább az emlékünnepre gyertek el! (JT csupán a húsvétot ünneplik.)
Ugyanez játszódott le minden alkalommal, mikor a körzetfelvigyázó meglátogatta az egyes gyülekezeteket. Nem volt baj, ha nem jártál gyülekezetbe, elég volt ezen jeles napokon megjelenni.

Vajon ez a hozzáállás mit árul el "az egyetlen igaz vallásról"?

A bejegyzés trackback címe:

https://teema.blog.hu/api/trackback/id/tr9314773516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása