Biblia tanulmányozás-e az a "bibliatanulmányozás"
2017. december 18. írta: teema

Biblia tanulmányozás-e az a "bibliatanulmányozás"

Az előző bejegyzésben arról írtam, hogy valójában mennyibe kerül egy "INGYENES" bibliatanulmányozás és említettem benne, hogy írok majd arról is, hogy vajon mennyire Bibliát tanulmányozás az a "bibliatanulmányozás", szóval:

Nos, akit a rövid verzió érdekel, annak írom is: semennyire.

Kicsit hosszabb verzió:
ezeket érdemes megfigyelni és elgondolkodni rajtuk, ha az ember szóba elegyedik hittérítőkkel, házalókkal, ügynökökkel:
- öltözék (öltöny, nyakkendő - fehérgalléros bűnözés, maffiózók, politikusok?)
- kedves, megnyerő mosoly (legalábbis amíg együtt működsz)
- halk, kellemes, lágy hanglejtés (már-már álomba ringató, ám ez is csak addig tart, míg engedelmes vagy és együtt működsz)
- jelen világunk minél sötétebb felvázolása
- kecsegtető jövőkép (vallások esetében természetesen csak halálunk utánra, elvégre onnan még egy panaszlevél sem érkezett), amit csupán az a szervezet tud megoldani, akinek emberünk éppenséggel a tagja
- minél inkább a szervezet tagjává válsz, annál inkább forog az életed a szervezet szolgálata körül
- ha vallásról van szó, egy idő után Isten észrevétlenül összemosódik a szervezettel
- nem lehetnek önálló gondolatok, kérdések, felvetések
- nem lehet kapcsolatod olyanokkal, akik nem támogatják a szervezetet, aminek a tagja vagy, pláne ha azok (legyen családtag, rokon, régi jó barát) ellene vannak a szervezetnek
- kilépni legtöbbször csupán egy nagyobb ár megfizetésével lehet (pénz, idő, energia, család, barátok, lelkiismeret...)

Hosszabb verzió:
Jehova tanúi hirdetik ugye ezzel a szendvicsemberre hajazó reklámkocsijukkal az "INGYENES bibliatanulmányozásuk" utcákon, utcasarkokon, buszmegállókban... de ha valahol elkapnak (utcán, tömegközlekedési eszközön vagy akár a saját otthonodban), akkor is biztos lehetsz benne, hogy erre megy ki a játék, erre szeretnének megnyerni maguknak.

Ez náluk a beetetés. Ahol átmossák az ember agyát. Ahol beidomítanak, betanítanak a szervezet céljai érdekében. Ezért van az, hogy az úgynevezett "bibliatanulmányozáson" a Biblia csupán a másod, ha nem a harmad hegedűs szerepét tölti be. A Biblia a szervezet számára egyedül arra szolgál, hogy a szervezet tanait a saját szájízüknek megfelelően alátámassza. Ezért van az, hogy a tagoknak, de már az érdeklődőknek is, a szervezet által nyomtatott folyóiratokat, könyveket, irodalmakat kell bújniuk, betanulniuk, felmondaniuk (szóról-szóra, különben kijavítanak!) újra és újra és újra és újra... és ezért van az, hogy Jehova tanúinak nincs Biblia ismeretük, bár szegények azt hiszik, hogy van nekik. Valójában egy "szervezet ismeretük" van. A nyomtatott kiadványokban a Bibliából csupán ki vannak ragadva, ollózva részletek, amik látszólag alátámasszák amit a szervezet állít, de most komolyan, ezért kellene nekik hinni? Egy látszat, egy délibáb miatt?

Igazából, ismerve Jehova tanúi szervezetét, én már azon se fogok meglepődni, ha azzal hozakodnak elő, hogy: Kedves Testvérek, Jézus támogatja a pedofíliát! (Márk 10:14) - az nem számít, hogy nem is erről szól a történet, ha a szervezet mondja, az úgy van, mert azt Jehova mondja (mert idővel azt is a "bibliatanulmányozó" értésére adják, hogy a Szervezet = Jehovával) és kész! Akinek nem tetszik, dögöljön meg jól Armageddonkor! (Ami mellesleg Jehova tanúi szervezete szerint az 1900-as években többször is eljött már, de ezt ne is hánytorgassuk fel, mert hát nah, mégiscsak felettébb kellemetlen meg minden...)

Szóval kábé ilyen szinten megy a Biblia kiforgatása, amit persze az, akinek semmi Biblia ismerete, nem fog észre venni. Betudja annak, hogy, hát hiszen a Bibliából idéztek, akkor biztos úgy van! Na meg az agyzsibbasztásnak köszönhetően már nem is igazán érdekli a tagokat az igazság. Az agymosásos "bibliatanulmányozás" közben megtanultak nem kérdezni, nem gondolkodni, nem gyanakodni.

Az is egy érdekes dolog (és itt senkit NEM akarok megbántani, csak azt szeretném, hogy aki még teheti, vegye észre magát), hogy kiket szerveznek be. Rengeteget olvastam azt Jehova tanúitól az évek során, hogy velük ez a szervezet ismertette meg a Bibliát. Ebből már látszik, hogy egy jó "Jehova tanú alapanyag" nem rendelkezik előzetes Biblia ismerettel, innentől azt mondunk, amit akarunk. Ez olyan, mint volt például Híradóban régebben az a fickó, akinek nem volt papírja, de azért "fogorvos volt". Egy ügyes csaló bármit képes elhitetni olyannal, akinek nincs vagy csak alig van előzetes ismerete az adott témában. E mellé jönnek még, hogy egy jó "Jehova tanú alapanyag" minél kevésbé iskolázott, minél hiszékenyebb, minél tapasztalatlanabb, minél kevesebb az ismerete igazából mindenről, ezáltal sokkal könnyebben formálható az úgynevezett "bibliatanulmányozás" során.

Ezzel nem azt mondom, hogy Jehova tanúi szervezete az egyetlen, aki ilyen mocskos módszerekkel operál, kihasználja a másik gyengeségeit és azt a saját hasznára fordítja. Sajnos nem. De ez ellen lehet tenni. Tanulni kell (nem csak iskolában!), odafigyelni, gondolkodni... ha mindeközben az ember mindig arra törekszik, hogy csak olyat kövessen el mások ellen, amit nem bánna, ha vele is tennének, biztos, hogy nagyot nem hibázhat!

Ha valaki többet szeretne olvasni ezekről a dolgokról, itt egy kis ajánló:
Az Őrtorony betanítási eljárása - ezt azért is mutatom szívesen, mert a napokban többeknél is olvastam, hogy ez az összefoglaló volt a döntő abban, hogy még időben kiszálltak a szervezet szolgálatából.
Kérdések, hogy megtudd: Egy szektához csatlakozom? - van itt kérdőív és videó is. A videó nagyon rövid, de annál érdekesebb.
Manipulálja az Őrtorony lélektanilag Jehova Tanúit? - ez már picit hosszabb összefoglaló arról, hogyan vonhat a befolyása alá egy szervezet 
Olvasóink küldték 108. - ez azért volt számomra nagyon személyes, mert nálunk is nagyon hasonló (volt) a helyzet
Olvasóink küldték 92. - ez nekem egyrészt nosztalgikus volt, ha mondhatok ilyet, hiszen gyönyörűen összefoglalja, kik jártak például a mi gyülekezetünkbe is, ugyanakkor sok olyan gondolatot tartalmaz, ami rámutat arra, milyen veszélyes is egy ilyen lelki terrort alkalmazó, zsarnok emberi szervezet
Olvasóink küldték 81. - ez annyira elszomorított
Olvasóink küldték 77. - erről pedig az jutott eszembe: az igazság szabadokká tesz

A bejegyzés trackback címe:

https://teema.blog.hu/api/trackback/id/tr6013508489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása