Bálványimádat képekben - 1. rész
2018. február 11. írta: teema

Bálványimádat képekben - 1. rész

Előző bejegyzésemben (A bálványimádatról) ígértem, hogy hozok kis ízelítőt abból, mit gondol Jehova tanúi szervezete a bálványimádatról. Igazán tanulságos téma ez is.

Figyelem, képmutatás következik!
(Rengeteg sok képpel)

Náluk nincs ünnepek ünneplése, úgy mint karácsony, húsvét, születésnapok, nemzeti ünnepek, stb. Nem lehetnek vallással kapcsolatos tárgyak, szobrok, keresztek, képek a lakásban. Nem lehet vallással vagy ünneppel kapcsolatos kitűzőket (pl. kokárda) hordani, ahogy ilyen témájú ékszereket sem. Még Jézussal kapcsolatosakat sem!
Mert ez mind bálványimádat Jehova szemében.

Ezzel nem feltétlen lenne gond. Egészen addig, amíg a szervezet következetes és maga is betartja saját tilalmait.

Elöljáróban itt van ez: 

 kereszt.png

Kinek mi jut erről eszébe? Jehova tanúinak nyilván ez: bálványimádat! Illetve, hogy a szervezetük tanítása szerint Jézus nem is kereszten halt meg.
Nekem viszont az, ami szerintem a világon a legtöbb embernek: Jézus, Biblia, a Biblia istene, vallás, isten hit...
Valójában Jehova tanúinak is az jut szerintem elsőre eszébe, ami nekem és mondhatni mindenkinek a világon, és csak utána gondolják, hogy ez bálványimádat, mert a szervezet azt mondja nekik.

* * *

Na és kinek mi jut eszébe, ha valahol azt látja: xy.org? Nekem az, ami szerintem a világon a legtöbb embernek: internet.
Illetve, talán még az, hogy az organization rövidítése, ami magyarul szervezetet jelent.
Ez annyiból érdekes a számunkra, hogy nem is olyan régen, Jehova tanúi szervezete óva intette a tagokat az internettől, mondván, az a Sátán játszótere, ördögtől való, bűnös, messziről elkerülendő!
Aztán belátták, hogy az internet ellen nem harcolhatnak, létrehozták hát azt, amire a tagok, akárhogy is nézzük, bálványként tekintenek...

c9975d6bb0ef0494665130bfbdb1a65e.jpg

Még tavaly lettem figyelmes a (most tessék figyelni!) Facebook-on (régebben ez is elképzelhetetlen volt egy "igazhitű keresztény" számára...) egy Jehova tanú hölgy képgalériájára. Már amit ott láttam, kiverte nálam a biztosítékot, de emiatt a mostani bejegyzés miatt később direkt rákerestem a neten erre a bálványimádatra. Minden képzeletemet felülmúlta, amit leltem.

A bőség zavarában azt sem tudom, mivel kezdjem.
Legyen talán ez:

"...kézzel csinált templomokban nem lakik."


A szervezet ezt a Biblia idézetet azzal küszöböli ki, hogy az épületeket, amikben ők összegyűlnek, nem templomnak nevezik, hanem Jehova tanúi királyság termének. Ergo, ez egy terem, igaz némiképp felfuvalkodott hangnemű terem, de terem, tehát nem templom, Isten bizony itt lakozik!
Csak nem értem akkor miért nem Jehova királyság terme, miért a tanúké?
Bár már az övéké sem annyira, hiszen jött az újabb világosság, ami újabb arculatváltással járt:

Jól látszik, hogy, míg régen az őrtorony szimbólum volt a szervezet bálványimádatának tárgya (és nem csak épületeken!), 2014 augusztusától "új világ" van.

Isten elítéli a képek, szimbólumok használatát...

 

...ahogy az első képen olvasható is (Jehova tanúi hivatalos oldalán!).
Szóval ezzel kell összeegyeztetni a szervezetet dicsőítő jelképekkel, kitűzőkkel teleaggatott hátizsákot, no meg a szervezet tagja mellé, összehasonlításképp állított, háborús veteránt. Ez utóbbi abból a szempontból is érdekes, mert Jehova tanúi szívesen büszkélkednek azzal, hogy ők bizony nem fognak fegyvert.
Közben meg de.
Mert a szó veszélyes fegyver.
Meg a szimbólumok és jelképek is.

Itt is felbukkan még egy régi, őrtorony szimbólum. Aztán átveszik helyét az újak, még jelnyelvvel is. És persze a JW show műsor sztárjai: Zsófi és Marci. Igaz a Biblia azt írja: "valamely bálványféle alakot ne csináljatok magatoknak, férfi vagy asszony képére", de biztos rosszul tudja. Meg amúgy is, Marci és Zsófi még nem férfi vagy asszony, csak gyerekek...

De ha már gyerekek:

Emlékszem, évekkel ezelőtt közröhej tárgya volt ez a, talán legelső Zsófi-Marci rajzfilm, ahol egy Jehova tanú család "kalandjait" követhetjük nyomon. Az ominózus részben, amennyire emlékszem, egy gyerekjáték verte ki a biztosítékot szektás anyukánál (az ő nevét nem tudom). Marci gyermeke, talán kölcsönkapott valami varázsló játékbabát, amivel nagyon jót játszott, jól érezte magát, használta a fantáziáját, szóval úgy viselkedett, mint egy egészséges, normális gyerek. Amíg folyton gyanakvásra húzott szemű anyja ki nem szúrta a dolgot. Mert hát ez szektás körökben tök gáz, egy jó szektás nem használja az agyát! Szóval anyuka akcióba is lépett egyből és jól kihajította a kukába a kölcsönkapott játékot. Ha jól emlékszem. Nem csoda, ha mindenki (értsd a gonosz világiak, akiknek Sátán megmérgezte elméjét) ezen röhögött és gyártották a különböző memeket (lásd legelső kép: "az egy új játék? Jehova gyűlöl téged miatta")
Szóval a Jehova tanúi gyerekek nem játszhatnak akármivel, csakis a szekta által jóváhagyott/gyártott? játékokkal. Ott van például a memóriakártya játék. A képek ábrázolhatnának a Bibliából jeleneteket, amiket nem csak memorizálni, de megbeszélni is lehetne a gyerekekkel. Itt viszont a szervezet imádatán van a hangsúly, ezért szerepelnek a kártyán a szervezet "sztárjai". Ugyanígy, lehet Zsófi-Marci babát horgolni vagy filcből készíteni, mert azért mégiscsak gáz, ha egy vallásos gyerek, ha nem is Jézus babát, de mondjuk egy kisbárányt ölelget...
A szektás Barbie és szektás Lego emberkékről meg ne is beszéljünk, nagyon durva. Bár annyit mégis megjegyeznék, hogy a bedobozolt "Készen Jehova szolgálatára - Szántóföldi szolgálat" címkével ellátott babát láttam a neten olyan képen is, ahol az volt aláírva, hogy a babát egy anyuka a most érettségiző lányának készítette és nagyon reméli, hogy a gyerek úttörő lesz a szektában.
Hagyok rá időt.

Ismertem olyat, aki orvos szeretett volna lenni, de a szektás szülei nem engedték, mert 1975 előtt voltak és mint köztudott, a szekta 1975-re jósolta meg sokadjára Armageddon eljövetelét, ergo tök fölösleges lett volna orvosnak tanulni, hisz 1975-ben mindenki úgyis jól meghal majd.

Hát nem haltunk, csak mondom.

Gyermekmunka

Hogy egy szektás családban felnövő gyermek élete nem csak szektás játék és szektás mese, azt a fenti képek is jól bizonyítják. Őszintén szólva aranyosnak tűnhetnek, de engem több dolog is nyugtalanít.
1, Jehova tanúi szervezete pedofil paradicsomként is ismert.
2, Remélem annak a kisfiúnak nem a szektás anyja/apja törte el a karját, mert nem akarta osztogatni a szervezet propaganda kiadványait.
3, Jézus szavai jutnak eszembe: nem tudják szegénykék, mit cselekszenek. Egyfelől tényleg nem, főleg a kisebbek, játéknak fogják fel. Másfelől csak anyunak, apunak akarnak imponálni. Már aki persze, hiszen nem véletlen írtam, van, akit erőszakkal kényszerítenek a szektás létre.
4, Már régebben is volt róla szó, hogy a tanúk inkább a gyerekekkel próbálják terjesztetni a szektás anyagot, mert egy gyereknek nehezebben mond az ember nemet.

Pózolgatás (pózerkedés) és lájkvadászat

 Az első képen olvasható: "nem, ez a hatalmas kocka nem bálványimádat."
Ahogy fentebb említettem, régebben elképzelhetetlen volt egy mezei Jehova tanújának az internet, hiszen az Sátán eszköze/játékszere, ami rossz.
Aztán nézzük meg őket most! 
Megy a bálvánnyal, bálványokkal való szelfizés és a lájkvadászat ezerrel. Egy Jézus vagy Mária szobor mellett ha lefényképezteted magad, az bálványimádat, hiszen a Biblia világosan fogalmaz: "valamely bálványféle alakot ne csináljatok magatoknak, férfi vagy asszony képére". Viszont a szekta celebjeivel, Zsófival, Marcival és szüleikkel pózolni, teljesen rendben van, sőt, már-már kötelező! Emellett felnőtt létedre Marciként "viselkedni" is helyén való.
Meg a szervezet propaganda anyagának beöltözni is igazán jó móka. Ellenben jól vigyázzatok! Hallowenezni vagy farsangozni természetesen már az ördögtől való!

Cicomászkodás

Érdekesek ezek a póló reklámok. Ha én, "ateista vagyok" pólóban járkálnék, gáznak tartanának, de ez, ez rendben van. Azért, érdemes megfigyelni a kiírásokat: " velünk jön a JW.org, akárhová is megyünk!!" - írják az olaszok. Erről eszembe jutott az a híres Biblia idézet: "Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy, JW.org"... ez persze csak a szektás Bibliában van így!
Szintén érdemes megvizsgálni a két fickó "új futópólóját"! Az elején az áll, hogy a Biblia választ adhat milliók kérdésére, ám a vége már trükkös, azt írja, ha egy szeretnél lenni azok közül, akik választ kapnak, látogass el a szekta weboldalára, mert az segíthet.
Én hülye meg azt hittem, ha a Biblia adhat választ a kérdéseimre, akkor a Bibliát kell forgatnom.
A konyhás néni ruhák és a fityulák is jó reklámfelületek, ahogy látni, de ha elég korán akarod kezdeni, adj az újszülöttödre szektás rugdalózót!

Ezek a nyakkendők! A jw 50 árnyalata... Nagyon durva!

Az első szatyrot tessék figyelni! Ha "I ♥ God" (= Imádom Istent) lenne ott, azt még megérteném, egy magát Biblián alapulónak mondott társaság kapcsán, de így... sajnálom, de nekem ez színtiszta bálványimádat. Ahogy a többi holmi is.

Szóval miért is bálványimádat, ha kereszt van a nyakamban, fülemben, hajamban, brossomon, és miért nem az, ha egy emberi szervezet címkéje, logója, weboldal címe? Ja tudom, mert a szervezet azt mondja és kész.

A Biblia szerintem nem így érti, mikor azt írja "Mely szépek a békesség hirdetőknek lábai, akik jókat hirdetnek!". De persze én nem egy világméretű cég vagyok, ami lépten-nyomon a profitra hajt.

Nem csak, hogy a lábaik, de még a lábkörmeik is "szépek". Gondolom amíg kifestik magukat, azt az időt is beszámítják a szántóföldi szolgálati órába. Pedig a bálványoldaluk erről is ír: túl sokat foglalkozom a külsőmmel? Gondolom ezek a testvérek és testvérnők nem olvasták. Nem volt rá idejük. Ki kellett festeniük a körmeik meg ilyenek.
A Biblia idézetes szájbalzsamra már elhiszem, hogy nagy a kereslet. Mivel ahelyett, hogy a szó cselekvői lennének, inkább csak a szájuk koptatják.
Mellesleg nagyon várom már, mikor jelennek meg az "I ♥ jw.org" tetkók. Mert ugye a szervezet szerint Jehova tiltja a tetoválást, így bűn tetováltatni, de gondolom, ha a szervezettel kapcsolatos témáról van szó, például a logó vagy Marci és Zsófi vagy egy szervezeti kiadványból valamilyen idézet, az máris rendben van.

Folytatás: Bálványimádat képekben - 2. rész 

A bejegyzés trackback címe:

https://teema.blog.hu/api/trackback/id/tr113604121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása