Bálványimádat képekben - 2. rész
2018. február 17. írta: teema

Bálványimádat képekben - 2. rész

Első rész: Bálványimádat képekben - 1. rész

birthdayc.jpg

Igazán "cuki"


A fenti kép elfogadhatatlan Jehova tanúi számára, ők (hivatalosan) nem (stikában azért mégis) ünnepelnek születés- vagy névnapot. Ez is bálványimádatnak minősül náluk, illetve nincs a Bibliában, illetve mégis, kétszer is, ám mindkettő gyilkossággal végződik. (Ennek szellemében csöndben jegyezném meg, hogy spoiler: Jézus imádata is gyilkossággal végződött. Most már világos, miért nem imádják Őt Jehova tanúi.)
Tehát az ilyen tortás ünnepségek tilosak.
Egészen addig, míg az nem a szervezet bálványozásáról szól, amit egyébként szintén nem említ a Biblia, de persze az ő ferdítésük már lehet tartalmazza ezt is. A képek alapján legalábbis csak erre tudok gondolni:

 Az első tortán egy jw Biblia. A második gondolom a jw Biblia közepe. A 3. képen a jw hatalmaskodik a Föld felett. A 4. képen érdemes megnézni a birkák szemét. Be vannak állva. Kitaláljátok miért kék a szemük? Nem csoda, hogy úgy punnyadnak a fűben... Az 5. képen azért befigyel a jw szervezet egyetlen igaz istene: a pénz. A 6. képen díszítésként, szervezeti propaganda anyagok vannak a torta köré halmozva. A legutolsó képen pedig a torta tetején azért látni még a szervezet letűnt bálványát, az őrtornyot.

A piaci rést a cukrászatban is megtalálták a szervezet celebjei: 

Őszintén szólva, elszomorítónak találom, hogy míg Jézus azt mondta: "Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.", addig a szervezet tagjai úgy emlékeznek meg Jézusról, hogy nem eszik senki a kenyérből/pászkából és nem iszik senki a borból, kivéve akik a 144 ezerhez tartózónak gondolják magukat. Ezzel szemben a jw.org-ot úgy próbálják promotálni, mint ami úgy kell az embernek, akár egy falat kenyér.
Kiábrándító és mélységesen elszomorító.

Az első kép tagadhatatlanul a megkísértést hivatott jelképezni. A capuccino/kávé és a tea pedig gondolom azt, hogy idd a szervezet minden szavát!

 Ahogy említettem, idd a szervezet minden szavát! Ez gondolom afféle szektás szentelt víz. Ha pedig erőtlennek érzed magad, kebelezz be egy "ÚTTÖRŐ energiaszeletet"! És, hogy mindig friss legyen a leheleted, jw-s tictac! Legyen ez a taktikád!
Jehova tanúi szervezete pedofil paradicsomként is ismert. A jw-s mézeskalács házról jutott eszembe. Mint a mesében. Csak itt nem a vasorrú bába akar majd elfogyasztani.
A másik a Jehova tanús bibliának álcázott cukorkás doboz. Elképzelem a szektás cukros bácsikat/néniket: "gyere, legyél Jehova barátja"...

A legelső tortán mintha egy politikus szónokolna. Persze ha azt nézzük: öltöny, nyakkendő, emberi irányítás...
A második tortán, szegény Max, görnyedhet a gép előtt. Amin mellesleg visszatér a tiltott gyümölcs szimbóluma. Hát, Isten hozott a bételben, Max!
De hogy melyik isten?
Úgy látom a Meki helyett már a Starbucks a nyerő a tanúk körébe. De hogy ezt tortákon is megörökítsék! Ez nem bálványimádat? (A kérdés persze költői.)

Itt is, a torta - Biblia (még ha csak a szervezeté is), tetején tablettel, ami a szervezetre van kattanva - gyönyörűen összefoglalja a szervezet istenkomplexusát.

Lépten-nyomon


Az, hogy itt valóban egy emberi szervezet áll a háttérben, jól látszik abból is, hogy a "munkatársak" a szervezet logójával tuningolják fel, dekorálják ki még a közlekedési eszközeiket is: 

 A sima, mezei bálvány állványok mellett léteznek azért komolyabb standok, sátrak, pavilonok, de egyes országokban még közúti hirdetések is!

Egyebek

Az egyik mobiltokon Szűz Máriát véltem felfedezni, aztán észbe kaptam, az lehetetlen, hiszen az bálványimádás lenne!

 Kissé aggasztó nekem az a firka, de közel sem annyira, mint a szervezet nyújtotta bibliai témájú háttérképei, (amiken a szekta celebek láthatóak). Ezek után persze nem csoda, ha a Jehova tanú gyermekek kedvenc bibliai alakjai Zsófi és Marci.

"Nagy az Isten állatkertje" - látjuk az első képen. És az utána következőkön.
Az utolsó képen pedig a közelmúltban megtalált régészeti csoda, Mózes 3. kőtáblája látható!

Isten = a szektával. A szekta a fény az éjszakában. Mit épít egy normál család a tengerparton és mit egy agymosott. Stb.

* * *


Bár Jehova tanúi szervezete előszeretettel bálványimádóz le másokat, amiért azok szimbólumokat használnak, hogy emlékezzenek, kapcsolatban legyenek istenükkel, jelezzék hitüket, az ebben, és az előző cikkben felsorolt temérdek kép arról tanúskodik, hogy ők sem jobbak, sőt, amint azt jól látni, náluk egy emberi szervezet imádatán van a hangsúly.

0d28014922320db7db8906ed9b2d2c89.jpg


Ajánló:
Karácsony, születésnap - pogány ünnepek? 
Minden rendben a születésnapokkal? 
Tabuk, tilalmak 
Karácsony a tanúknál 
Jehova pogány tanúi 
Valentin nap 

A bejegyzés trackback címe:

https://teema.blog.hu/api/trackback/id/tr6513675832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása